Magyar Pokémon GO blog

Vidéken élsz, kevés a Pokéstop, esetleg eltörted a lábad, és hiányzik a játék? Itt a megoldás!

2016. július 25. - Tomanovics Gergely

Figyelem: az ebben a bejegyzésben leírtakat KIZÁRÓLAG SAJÁT FELELŐSSÉGRE próbáld ki. Csak azoknak ajánlom ezt a módszert, akik másképp egyébként nem tudnának játszani: például faluban laknak, ahol nincs Pokéstop, vagy épp mozgásukban korlátozottak, de szeretnék átélni a játék örömét. A GPS-spoofing (hamis GPS-pozíció használata) csalásnak számít, a Niantic a játékból való ideiglenes vagy végleges kitiltással büntethet érte, bár az mindenképp fura, hogy szabadon lehet reklámozni egy ilyen alkalmazást - én úgy sejtem, hogy ha nem viszed túlzásba, talán nem lehet gond. Csábító lehet, hogy most tíz perc alatt össze tudod szedni a kizárólag Ausztráliában, Amerikában vagy épp Ázsiában élő ritka Pokémonokat, de bizonyára a Niantic-nek hamar szemet szúrhat, ha tízezer kilométereket ugrálsz egyik pillanatról a másikra... Mindenképp azt javaslom, hogy válassz ki egy közeli nagyobb települést, és maradj ott - ha pedig körülnéznél Sidney-ben, vagy épp a Central Parkban, a kettő között várj annyit, amennyi idő alatt repülővel ténylegesen odaérnél (elvégre utazni a való világban sem tilos) esetleg regisztrálj egy új felhasználót, amivel "hazahozod" Magyarországra a szerzeményeidet, és amikor bevezetik a pokémon-cserebere lehetőségét, akkor át tudod adni magadnak.

img_20160725_083723.jpg

Vicces lenne így kimenni az utcára, de működik

 

Szükséged lesz egy Windows-os számítógépre, és egy Android-emulátorra. Én először a Bluestacks-szel próbálkoztam, amivel telefonmentes időszakban sikeresen enyhítettem a Clash of Clans elvonási tüneteimet, de sajnos a Pokémon GO instabilan fut rajta. Pár napja viszont a Tech Insider cikkében láttam, hogy másnak is eszébe jutott ez, és a Nox nevű emulátorral sikeresen "elutazott" ritka Pokémonok nyomába. Az emulátort kifejezetten a Pokémon GO-val reklámozzák, így tettem vele egy próbát - sikerrel.

#PokemonGO lazy edition :)

Gergely Tomanovics (@gery_greyhound) által közzétett videó,

Hatvan főterénél messzebbre nem merészkedtem, de az ottani Pokéstopokat sikerrel kipörgettem

Az emulátort a http://en.bignox.com/pokemongo címen töltheted le, ez már tartalmazza a játékot is; Google Térképet viszont nem, azt előtte mindenképp szerezd be a Play-ről, egyúttal jelentkezz be a Google fiókoddal, amivel a játékba is belépsz majd.

nox_player.pngKattints a virtual location gombra (1), írd be a keresett települést (2) és klikk a geocode-ra, majd alul hagyd jóvá (3) és zárd be az ablakot.

Indítsd el a játékot, és ha felül nem jelenik meg a "GPS location not found" hibaüzenet, akkor rendben működik. A térképen járkálni a WASD gombokkal tudsz, de nem úgy, mintahogy azt más PC-játékokban megszokhattad: a W-vel mindig észak felé mész, A - nyugat, S - dél, D - kelet. Kell egy kis idő, míg megszokod, érdemes az iránytűre kattintva beállítani, hogy mindig észak felé nézzen a térkép, ez alapján tudod minden irányba mozgatni a karaktered.

Pro tipp: ha laptopot használsz külső billentyűzettel, esetleg forgatható a monitorod, nyomd meg a CRTL+ALT+balra nyíl gombot, így a jobb oldalára döntve a gépet teljes képernyőn tudsz játszani. Mókásan néz ki egy kicsit, de így legalább nagyban látod :) A visszaállításhoz CTRL+ALT+felfele nyíl kombinációt használd.

pokevision_eevee.JPG

Csábító lenne elröppenni a Central Parkba egy Vaporeonért, de inkább nem kockáztatok: beérem a Hatvanban begyűjthető eevee-vel, a pokévision pont mutatott egyet. 

Én egyébként főleg arra fogom használni az emulátort, hogy meggyorsítsam a Pokémonok transfer-elését a profnak, mert ez egyesével nagyon macerás - írok majd erre egy scriptet, ami mondjuk 10 pidgey-t transferel egy megadott billentyűkombinációra. Ha érdekelnek a fejlemények, kövesd a Magyar Pokémon Go blogot a Facebook-on: https://www.facebook.com/PokemonGObloghu

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pokemon-go.blog.hu/api/trackback/id/tr638912386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása