Magyar Pokémon GO blog

Szerezd meg hát mind (az infót): részletes magyar nyelvű bevezető a Pokémonok csodálatos világába

2016. július 11. - Tomanovics Gergely

Nem tudom, van-e még ember az országban, aki nem hallott az új őrületről: ehhez valószínűleg egy kő alatt kell élni, mert mostanában a csapból is a Pokémon GO folyik. Ha ezeket a sorokat olvasod, valószínűleg téged is az érdekel, hogy mi is ez az egész Pokémon-mánia 2016. júliusában, úgyhogy nem is szaporítanám tovább a szót: ebben a blogbejegyzés-sorozatban részletesen bemutatom a játék alapjait, és ha kedvet kapsz hozzá, örömmel látlak a PIROS csapatban: én a Széll Kálmán Tér - Keleti Pályaudvar - Hatvan útvonalon gyűjtögetem a Pokémonokat, és bármikor benne vagyok egy közös csatában :)

A játékipar legnagyobb dobása a Super Mario Bros óta

De lehet, hogy a PacMan, a Sim City, vagy a Civilization lenne a jó példa, a lényeg az, hogy ilyen átütő erejű újdonság rég volt a videojátékok történelme során. Az ötödik-hatodik-sokadik részek korszakát éljük, ritka az igazán újszerű ötlet, a nagy kiadók ma már nem mernek kísérletezgetni, inkább lehúzzák a sokadik rókabőrt, és bezsebelik a nagy lét - az a biztos. Időnként felbukkan ugyan egy bátor újonc (gondoljunk csak a Clash of Clans-t fejlesztő Supercellre) de ezek mind újonnan alapított, másképp gondolkodó fejlesztő-kiadó cégek, a nagy öregek eltunyultak. Valószínűleg a Nintendo-tól várták a legkevesebben, hogy ő szállítja 2016. egyik legnagyobb durranását.

Igazság szerint a Pokémon Go ötlete sem annyira új (Ingress néven 4-5 éve megy egy hasonló, GPS alapú területfoglalós játék, egy időben én is aktívan játszottam) viszont a megvalósítása zseniális, egy egészen új közösségi élményt teremt: már most többezres Facebook-csoportokban keresnek harcostársakat a játékosok, akik aztán kint az utcán csatáznak egymással. A népegészségügyi szervezetek sírva könyöröghetnének a receptért: nincs az a népnevelő, egészségtudat-erősítő kampány, ami ennyi embert vinne ki az utcára, ültetne kerékpárra vagy sétáltatná napi 5-10 kilométereket a népet. A Pokémon Go miatt máris milliók rohangálnak Pokémonok után kutatva, a világ nagyvárosaiban több tucatnyian jönnek össze egy közös vadászatra, még a húszezres Hatvanban is napi szinten találkozom különféle csapatok tagjaival... Mindezt úgy, hogy Magyarországon hivatalosan még meg sem jelent a játék.

Felcsigáztál... Na de hogy kell játszani? Nekem még letölteni sem sikerült :(

 

Edit: most már fog :)

Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nianticlabs.pokemongo

iTunes AppStore: https://itunes.apple.com/us/app/pokemon-go/id1094591345?mt=8

Windows Phone: nincs információ, hogy megjelenik-e rá

Az első indításkor be kell jelentkezned (Google-fiókkal csak egy kattintás, és ez garantálja, hogy telefoncsere után is megmaradnak a játékban elért eredményeid) aztán végre indulhat a kaland :)

Első Pokémonod - legyen Pikachu!

A professzor röviden elmagyarázza, mi ez az egész, és egyből fel is ajánlja, hogy válassz egy kezdő pokémont. Azt nem köti az orrodra, hogy választhatsz egy titkos negyediket is: hagyd ott a fenébe a megjelenő 3-at, és indulj el otthonról bármerre (szokj hozzá, hogy ez egy ilyen játék: ténylegesen ki kell menni az utcára, és menni) :) Ha elhagytad a Professzor által felkínált 3 pokémont, időről-időre újra meg fognak jelenni, de ne foglalkozz velük: az 5. alkalommal, méréseim szerint nagyjából 500 méterrel arrébb (ez bringával kb másfél, gyalog kb 5 perc) 4 pokémon fog megjelenni, a kezdőhármas mellett újoncként Pikachu-val. Szerezd meg őt - ennek mikéntjéről a következő posztban olvashatsz: vad pokémonok befogása

A bejegyzés trackback címe:

https://pokemon-go.blog.hu/api/trackback/id/tr318883550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása