Magyar Pokémon GO blog

Tippek kezdőknek 01 - Vad Pokémonok befogása

2016. július 12. - Tomanovics Gergely

Hol találhatóak a Pokémonok?

Változó: akár a kerted végében vagy a ház előtt az utcán is találkozhatsz velük, de a parkokat szeretik a legjobban. Van néhány pokémonfaj, ami vízpartokon, vagy épp erdőkben él, de bárhol is jársz, néhány perc sétával biztosan belefutsz egybe: a telefonod rezgéssel jelzi, ha Pokémon van a közelben, és a térképen is megjelenik. Bökj rá, és elkezdheted a vad pokémon befogását.

pokemon_go_vad_pokemon_es_befogas.png

Balra: egy Pikachu és egy Pidgey Hatvan külterületén. Jobbra: a befogás-képernyő

A befogás-képernyő magyarázata:

  1. Befogás elhagyása
  2. AR (kiterjesztett valóság) mód ki-bekapcsolása
  3. A befogható Pokémon fajtája és harci ereje (CP)
  4. Célzógyűrű
  5. Vad Pokémon
  6. Pokélabda
  7. Fotó készítése
  8. Hátizsák megnyitása

Pokémon befogása

Ehhez pokélabdákra lesz szükséged, amiket pokéstopokban szerezhetsz, vagy Pokécoin-ért vásárolhatsz.Tartsd az ujjad a pokélabdán, ekkor megjelenik a célzógyűrű: a belső kör színe a Pokémon elfogásának nehézségét jelzi - zöld: könnyű, sárga: közepes, piros: nehéz. A Pokémon elfogására akkor van a legjobb esély, amikor a folyamatosan csökkenő méretű kör a legkisebb, kis gyakorlás kell a legjobb pillanat megtalálásához.

A pokélabdát felfelé irányuló pöccintéssel tudod eldobni, és ha szerencséd van, el is kaptad a Pokémont. Erősebb, ritkább Pokémonokkal előfordulhat, hogy többször is kell próbálkoznod, sőt: némely Pokémon sikeres befogás után is kiugorhat a labdából. A sikeres befogást GOTCHA! (megvagy!) kiírás jelzi, onnantól már biztosan a tiéd.

Tapasztalati pontok és egyéb jutalmak

Alapból 100 XP-t kapsz egy sikeres elfogásért, a dobás szépsége ehhez még 10-50 XP-t adhat. Ha olyan Pokémont fogsz el, amivel korábban még nem találkoztál, +500XP jár - kezdőknek tehát az egyik legjobb módja a gyors szintlépésnek a Pokémon-vadászat.

Minden Pokémon elfogásáért jár továbbá 100 stardust és a Pokémon-fajra jellemző candy (cukorka) melyek a Pokémon fejlesztéséhet szükségesek - ezekről majd a Pokémonok fejlesztése című posztban olvashatsz.

AR mód, kamera, hátizsák

Az AR mód bekapcsolásakor a kamerán keresztül úgy látod, mint ha a Pokémon tényleg ott lenne a valós környezetben. Ezt nem minden telefon támogatja, és nehezebb is vele a játék - bár kétségkívül látványos funkció. Ha érdekes környezetben találsz Pokémont, lefotózhatod és megoszthatod Instagramon, Facebook-on, vagy ahol csak szeretnéd, a hátizsákban pedig (bizonyos szint elérése után) a Pokémon befogását segítő csali-eledelt, vagy komolyabb Pokélabdát találsz - ezekről majd a játékban használható tárgyak című posztban olvashatsz bővebben.

Következő poszt: pokéstopok

A bejegyzés trackback címe:

https://pokemon-go.blog.hu/api/trackback/id/tr138882800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása