Magyar Pokémon GO blog

Tippek kezdőknek 03 - Tojások

2016. július 16. - Tomanovics Gergely

Arról már korábban olvashattál, hogy miként tudod befogni a vadonban bújkáló Pokémonokat, de van egy másik mód is, hogy új lényekhez juss: tojások kikeltetésével. Tojások egyes Pokéstopok-ból pörgethetők ki, és általánosan elmondható, hogy a tojásokban erősebb, magasabb szintű Pokémonok vannak, mint amiket a szabadban összegyűjthetsz - viszont jobban meg is kell dolgozni értük.

pokemon_go_tojat.png

Balra: az eddigi pokémonjaim közöl magasan a legerősebb Lapras egy 10 kilométeres tojásból kelt ki. Jobbra: tojások, az első kettő keltetés alatt. A patkányok neveiért bocs, valamiért nem tudom megállni :)

Tojások kikeltetése

Ehhez egy inkubátorra van szükséged, és egy kis testmozgásra. Inkubátorból kapsz egyet a játék elején, ezt végtelenszer használhatod, ezen kívül ritkán Pokéstopokból is pottyan egy, ami viszont idővel elhasználódik (én például most egy 3-szor használhatót kaptam) ezekkel viszont párhuzamosan több tojást is tudsz keltetni. Ahány inkubátorod van, annyi tojást tudsz egyidőben keltetni: érdemes tehát összegyűjteni többet.

Ha megnyitod a Pokémon-menüt, a tojások (eggs) fül alatt érheted el a tojásaidat. Ha van szabad inkubátorod, elkezdheted a keltetést: csak bökj a tojásra, majd a start incubation gombra, válaszd ki a szabad inkubátort, és kezdj el sétálni annyit, amennyi a tojás kikeltetéséhez kell - a szükséges kilométer-értéket a tojás alatt láthatod.

Akkor kocsiba vágom magam, és...

A dolog nem ilyen egyszerű :) A játék figyeli a sebességed, és csak bizonyos határ alatt számolja a kilométert. Egyes források 10, mások 30 kilométer/órát írnak: ha ennél gyorsabban mész, azt nem írja a többihez. Gyalog a biztos, bringával, vagy városon belüli busszal úgy-ahogy működik.

tojaskelteto_kutyu.png

Ez például egy használhatónak tűnő ötlet :)

Megteheted ugyan, hogy egy kihalt földúton lassan araszolva kikelted a tojást, de ezzel pont a játék lényege veszik el: útközben ugyanis pörgethetnél Pokéstopokat, vadászhatnál Pokémonokra és 5-ös szint felett harcolhatnál az edzőtermekben (gym) eközben akár össze is futhatsz más játékosokkal, ahogy az velem sokszor előfordult már. Egy kis testmozgás soha nem árt, és idővel a napi rutinod részévé válhat a dolog: amióta megvan a játék, este 8-9 környékén mindig megyek egy 3-5 kilométeres kört bringával.

pgo_tojas_nyamvadt_fereg.png

A 2 kilométeres tojásokban sokszor ilyen nyamvadékok vannak, de muszáj ezeket is kikeltetni, mert csak 9 tojásnak van hely a hátizsákodban

Ha a tojás kikelt, a benne levő pokémon bekerül a többi közé, és ugyanúgy fejlesztheted, harcolhatsz vele - ezekről a következő posztokban olvashatsz részletesen.

Következő poszt: pokémonok fejlesztése, evolúció

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pokemon-go.blog.hu/api/trackback/id/tr788883298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása